Tauragės sporto arena. Milda Dautartaitė

Projektą rengė: Milda Dautartaitė

Projektuojant pastatą ypač daug dėmesio skirta erdviniams ir funkciniams sprendimams. Stengtasi tinkamai atskkirti skirtingus žmonių srautus ir jų buvimą pastate padaryti kiek įmanoma patogesnį. Stengtasi išvengti siaurų nemalonių koridorių, o visas patalpas išdėstyti koncentruotai, kad būtų išvengta tolimo kelio norint nueiti iš vienos patalpos į kitą. Taip pat stengtasi pastatą projektuoti ekonomišką ir ergonomišką, tad stengtasi išnaudoti visą turimą erdvę. Kur galima lubos buvo nuleidžiamos žemiau, kad sumažinti šildomų patalpų tūrį ir taip užtikrinti ekonomiškumą. Taip pat yra projektuojami atsinaujinančios saulės energijos panaudojimo būdai – ant stogo įrengiami saulės kolektoriai, kurie taip pat sumažintų naudojamos energijos kiekius.

Daugiau informacijos apie projektą rasite čia: https://issuu.com/structum.structum/docs/aiskinamasis_structum_m._dautartait

Vilniaus Gedimino Technikos universitetas