„Workspace - smart space" (PASIBAIGĘS)

Sketch dizaino studija

Balsai:
13

ARTFIKSA. Dušo zonoje siekta sukurti kontrastingą ir ryškią erdvę. Tam įgyvendinti pasirikome naujos „Monopole“ kolekcijos dviejų spalvų „Teal Brillo Liso“ ir „Perla Brillo Liso“, 10 x10 mm dydžio plyteles.

WC zonoje tiek ant grindų, tiek ant sienų panaudotos skirtingų dydžių kolekcijos „Mykonos“ plytelės „Atrio Coal“. Šios plytelės leido išlaikyti vientisumą ir estetiką visame vonios kambaryje.

 DANGŲ STUDIJA. „Lifesize“ kambarėliuose panaudota prancūzų gamintojo „Balsan“ įvairiaspalvė kiliminė danga „Bolero“, kuri prisitaiko prie kiekvieno kambarėlio kolorito. Kiliminė danga šiose patalpose ne tik sukuria estetišką vaizdą, bet ir pagerina akustiką.

GAJA DECOR GROUP. Šio interjero neatsiejamas akcentas – ryškios spalvos ir augalai. Jie pasitinka tik įėjus į šį biurą, o darbo zonose atlieka ne tik grožio, bet ir pertvarų funkciją.

Stabilizuotų augalų kompozicijos interjerui suteikia gyvumo. Spalvų įvairovė leidžia prisitaikyti prie esamo kolorito kiekviename „Lifesize“ kambarėlyje ir WC zonoje.

GEBERIT. Sanitarinėms patalpoms naudojome tvarius ir šiuolaikiškus „Geberit“ sprendimus. Pasirinkome baltos keramikos pakabinamą unitazą „AquaClean Mera Confort“, turintį apiplovimo, blogų kvapų šalinimo funkcijas, tylią vandens nuleidimo sistemą ir kitas funkcijas, leidžiančias užtikrinti komfortą ir maksimalią higieną. Kadangi biuro patalpose yra didelis žmonių srautas, labai svarbu pasirinkti patvarų ir mažai vandens suvartojantį potinkinį WC rėmą. Pasirinkome vandens nuleidimo sistemą „Geberit Sigma“. Visą šį modernų „Geberit“ komplektą papildėme apvalaus dizaino juodos spalvos „Sigma 01“ mygtuku, kuris naudoja vandenį taupančią, dviejų kiekių nuleidimo technologiją. Virš praustuvų panaudoti bekontakčiai į sieną montuojami maišytuvai „Piave“. Šie maišytuvai išlaiko neperkrautą, estetišką vaizdą ir užtikrina lengvą patalpos priežiūrą.

JUNG. Biuro erdvėms valdyti pasirinkta protingo namo sistema JUNG KNX, kurią padeda valdyti KNX išmanieji valdymo ekranėliai. JUNG LS 990 jungikliai ir kištukiniai lizdai naudojami visose patalpose. Didelis ryškių spalvų pasirinkimas leido šiuos jungiklius priderinti kiekvienoje zonoje. Dušo zonoje panaudojome patrauklaus dizaino juodos spalvos JUNG „Smart Radio“, kuri taip pat turi ir žadintuvo funkciją. Žadintuvo funkcija biuro dušo zonoje pasitarnaus darbuotojams nevėluoti grįžti prie darbų.

KAMĖ. Dušo zonoje naudojama tamsinto stiklo stacionari dušo kabina „Model 03“. Ji derinama prie „Kamė“ akmens masės juodos spalvos dušo padėklo. Šiai zonai papildomo patogumo suteikia kolekcijos „D-Line 120D“ pakabinama lentynėlė daiktams susidėti.

MAPEI. Pagrindinėse darbo erdvėse naudojome besiūlę, lengvai prižiūrimą, patvarią dangą „Ultratop Loft“. Ji interjerui suteikia industrinio stiliaus užuominų ir sukuria vientisą vaizdą. Vienas didžiausių šios dangos pliusų – greitas paruošimas, didelis mechaninis atsparumas, o tai labai svarbu visuomeniniame interjere.

NARBUTAS. Turbūt bene svarbiausias kokybiškos darbo vietos akcentas – ergonomiški, prie kiekvieno žmogaus poreikių prisitaikantys baldai. „Narbutas“ šioje vietoje nepralenkiamas. Biuro darbo vietoms pasirinkome reguliuojamo aukščio stalus „Motion“ ir pritaikėme kėdes „Eva.II“. Didelėse erdvėse svarbu akustika ir privatumas, todėl panaudojome pertvarėles „Modus“. Kelių spalvų pertvaros paįvairina interjerą. Konferencijų salėje pasirinktas gamintojo „Infiniti“ stalas „Landing“, prie kurio priderinome gamintojo „Andreu World“ kėdes „Flex Chair“. Šią erdvę puikiai papildė ir gamintojo „Lintex“ mobili rašomoji lenta „Mood Fabric Mobile“. Valgykloje pasirinkome „Capdell“ stalų bazes „Gus“, kuriuos papildė ryškiaspalvės gamintojo „SCAB Design“ valgomojo kėdės „Lisa Technopolymer“. Įėjimo zoną papuošė gamintojo „+Halle“ minkštieji baldai „Proto“, prie kurių priderinome gamintojo „Prostoria“ staliuką „Strain“.

THINK LIGHT. Pagrindiniam patalpų apšvietimui pasirinkta gamintojo „Flos“ lubinių šviestuvų sistema „Infra-structure“. Šią sistemą pasirinkome dėl jos tvirtos konstrukcijos ir mobilumo. „Flos“ sistemą galima suderinti su įvairiais šviesos elementais, turinčiais magnetinę funkciją. Juos galima lengvai keisti, keičiantis biuro suplanavimui. Pasirinkimą lėmė ir galimybė šios sistemos šviestuvus valdyti naudojantis „Flos Smart Control“ išmaniąja programėle. Tai labai patogu.

Darbo zonose svarbu ne tik bendrasis apšvietimas, bet ir europinius standartus atitinkantis apšvietimas virš kiekvienos darbo vietos. Todėl pasirinkome „Molto Luce“ naujieną – šviestuvus „Lens Pdi“, kurie turi automatinę šviesos valdymo funkciją.

Konferencijų salėje, siekiant paįvairinti interjerą, naudojama apšvietimo sistema „Flos Moonlight“. Šioje zonoje pagrindinį apšvietimą sudaro „Molto Luce“ bėginė sistema, kurioje panaudoti dviejų tipų šviestuvai „Log Out Track“ ir „Mova M Track“.

IDĖJA

Kuriant bendradarbystės erdvę, pagrindinis tikslas buvo sukurti aplinką, kuri būtų funkcionali, ergonomiška ir mobili. Be to, siekėme sukurti aplinką, kuri patrauktų savo išskirtinumu. Jo beieškant, kilo idėja biurą suprojektuoti serialo „The Office“ tema, pasakojančia apie kasdienes darbo aktualijas. Seriale rodoma, kaip darbuotojai biure susiduria su nuolatinėmis problemomis ir jas sprendžia, pasitelkdami savo išskirtinį humoro jausmą. Šią idėją pasirinkome todėl, kad norėjome atkreipti dėmesį į tai, jog biuras neturi būti niūrus – juk jame praleidžiame didžiąją gyvenimo dalį. Jis turi įkvėpti, priversti nusišypsoti ir padėti įveikti kilusias problemas su pozityviu požiūriu bei humoro jausmu, kadangi tai yra neišvengiama darbo dalis.

Projektuojant erdvę, šviesiausiose zonose buvo sukurtos 92 darbo vietos, trys skirtingo dydžio konferencijų kabinetai ir aštuoni skambučių kambarėliai. Visas darbo zonas ir susitikimo kambarius atskyrėme stiklinėmis pertvaromis nuo poilsio, valgyklos zonų ir kitų bendro naudojimo patalpų. Tokiu būdu išvengiame šurmulio, sklindančio iš laisvalaikio zonų, o norintieji atsipalaiduoti ar papietauti gali laisvai bendrauti neblaškydami dirbančiųjų.

Šiuo projektu siekėme sukurti kontrastingą, „gyvą“ bendradarbystės erdvę, kurioje galėtų dirbti įvairių sričių profesionalai. Vietą, kurioje patogu dalytis idėjomis, užmegzti pažintis ir padėti vienas kitam. Tokiu principu pasiekiami geriausi rezultatai bei praplečiamas akiratis. Įvairios frazės, „juokeliai“ iš serialo yra puiki pokalbio pradžia, kai norite užkalbinti pašnekovą ar išsklaidyti atsiradusią darbo įtampą.

ENGLISH VERSION:

In the progress of making the co-working office our main goal was to create an interior that is functional, ergonomical and mobile. At the same time, we wanted it to be special, different in some way, so this is how the well-known series “The Office” became our inspiration. It is an eleven seasons long story about the daily life and challenges in the workplace which are being handled by the main characters in the most hilarious ways. This is why we decided to go with this idea, our main goal was to show that our workplace should not be dull or boring. We are spending hundreds of hours per year working in the office, the place you are spending so much time in should be inspiring, positive, fun and relaxing.

In total we managed to create 92 working seats which are located in the brightest areas that are receiving the majority of the sun light. Furthermore – 3 different sized conference rooms and 8 life-size rooms. All the workspace and conference rooms are separated from the food or relaxation zones with glass walls so that you could focus on your work being in peaceful and quiet environment.

At the end we got a workplace that is full of contrast and life that could suit any professional. It’s a place where you can share your ideas, make new connections and help each other. All of that empowers people to reach for the highest standard and broaden their minds. One liners, jokes and gags taken from the series could loosen up the work tension and break the ice if needed.

Sketch dizaino studija