2020-ieji – į namus sugrįžta keramika ir medaus spalva


Kūrėjai, reaguodami į pasaulio ritmą pakeitusius įvykius, kviečia sugrįžti namo. Niekada namai nebuvo tokie svarbūs, kaip dabar. Namai, tai ne sienos, o vakarienės kartu su šeima, ramybė ir šiluma. „Iittala“ tiki, kad buvimas namuose žmonėms teiks džiaugsmą, todėl pristato naujas stalo puošybos kolekcijas.

Kolekcinių vazų linija „Ruutu“ buvo sukurta 2015 metais pasaulyje garsių dizainerių „Bouroullec Brothers“, šiemet ši kolekcija papildoma nauja elegantiška medžiaga – keramika. Šią medžiagą malonu liesti, ji suteikia malonias emocijas, asocijuojasi su elegantiškais namais ir trapumu. Todėl ji naudojama ir „Raami“  kolekcijoje. Į „Teema“ dizainerių kolekciją sugrįžta švelniai maloni medaus spalva.

Naujas puošybos hitas

Ruutu“ suomių kalba reiškia „deimantas“. 2015 metais pristatytą kolekciją sudarė stiklas. Vazos sustatytos ir suderintos sukuria nedideles vientisas instaliacijas, kurios simbolizuoja stiklo tvirtumą ir subtilią prigimtį. Ši kolekcija jau spėjo sukurti asociaciją su paprastumu, kuris slepia išskirtinį gamybos procesą. „Iittala“ komanda naudoja stiklo pūtimo metodą, kuris leidžia sukurti tobulai simetriškus gaminius.

„Kiekviena vaza yra lyg šedevras, kuriam sukurti reikia septynių amatininkų darbo, trunkančio net 24 valandas Tai ne mechanizuotas procesas“, – pasakoja komanda.

Ruutu“ stiklo vazos pelnė kūrėjams prestižinį „iF“ gaminio dizaino ir „Red Dot“ apdovanojimus.

Šiemet ši kolekcija papildyta dviem naujovėmis. 2020 m. „Ruutu“ kolekcija papildyta rankų darbo keraminėmis vazomis, turinčiomis tą patį paprastą, tobulai simetrišką dizainą. Rankų darbo su išraiškinga glazūra, kuri gražiai atspindi šviesą, „Ruutu“ vazos atrodo elegantiškai po vieną ar kai yra sugrupuotos.

Taip pat šiemet į mūsų namus sugrįžus aukštoms gėlėms ir augalams, nauju interjero dekoravimo hitu tapo – aukštos vazos.

Stiklas, keramika ir mediena

Raami“ indų ir stalo elementų kolekcija sukurta dizainerio Jasper Morrison. Kruopščiai suderintos detalės padeda sukurti puikią atmosferą bet kokiu paros metu ir visomis progomis. Kūrėjai juokavo, kad kolekcijos gaminiai, kaip šeimos nariai, visi panašūs ir skirtingi, tad kiekvienas savo savybėmis prisideda prie bendros nuotaikos kūrimo.

„Geros atmosferos kūrimas yra žmogaus instinktas, kuris daro įtaką mūsų kasdienio gyvenimo kokybei gerinti. Gera atmosfera prie stalo įamžina akimirką ir skatina džiaugtis maistu bei aplinkinių žmonių kompanija. Ji įkvepia gyventi geriau“, – sako J. Morrisonas.

Kolekcija buvo sukurta 2019 metais. Nebuvo siekiama pristatyti futuristinių naujovių. Atvirkščiai, kūrėjas norėjo skirti dėmesį detalėms, kad namuose vartotojai turėtų patikimų, pažįstamų ir mėgstamų stalo indų kolekciją.

  

Medaus spalvos moderni klasika

Medaus spalva yra elegantiškas „Teema“ kolekcijos papildymas. Kolekcijos kūrėjas dizaineris Kaj Franck deklaravo, kad „spalva yra vienintelė dekoracija, reikalinga kasdieniams daiktams“.  Kolekcija nubraukė visus puošybos elemetus ir paliko tik spalvą dar 1952 m. Tada dažniausiai buvo naudojami didžiuliai servizai puošti raštais. Radikalus sprendimas, pasirodęs 1952 metų pradžioje buvo žinomas kaip „Kilta” kolekcija. Linija buvo grąžinta į asortimentą 1981 metais, tik jau nauju – „Teema” pavadinimu. Iki šiol tebėra modernus ir funkcionalus indų sprendimas. Tuomet ši kolekcija buvo naujovė ir vartotojui leido pačiam rinktis kokių spalvų ar formų indus vartotojas turės. Tai iš esmės pakeitė supratimą apie stalo įrankius.

Medaus tonas, šiltas ir ramus atspalvis, kuris mintis nukreipia į traškius rudens rytus, kai pro lapus mirga saulė ir spalvina pasaulį šiltais tonais.

Vieno garsiausių „Iittala“ dizainerio Kaj Franck kolekcija turi nesibaigiantį formų, dydžių ir spalvų derinį, kuriuo dizaineris norėjo atskleisti šiaurietiško mąstymo unikalumą. Kiekvienas „Teema“ kūrinys yra išvedamas iš trijų paprastų formų: apskritimo, kvadrato ir stačiakampio. Kaip pats kūrėjas pastebi, stalo įrankiai ir indai tampa jūsų dėl to, kaip jūs juos naudojate.

Beje, funkcionali, tvirta ir rafinuota „Teema“ kolekcija pritaikyta net tik maisto patiekimui, tačiau ir jo gaminimui orkaitėje, mikrobangų krosnelėje ar šaldiklyje. Daugiau jokios pilnos indaplovės – ši kolekcija sukurta jūsų patogiai kasdienybei.

Šias ir kitas naujienas jau rugpjūtį galėsite įsigyti svetainėje Ginalasinterjeras.lt.

@„Iittala“ nuotr. 


Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.

NAUJAUSIAS NUMERIS

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų

Paskutinės naujienos

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų