BUVUSIŲ MOTOCIKLŲ DIRBTUVIŲ VIETOJE ĮKURTAS SPALVINGAS IR GEOMETRIŠKAS BIURAS

2019 m. gruodžio 2 d.

Įsibėgėjus įvairiems konversijos projektams, nieko jau nestebintų faktas, kad buvusi gamybinė teritorija virsta gyvenamųjų namų kvartalu. Tačiau ar įmanoma buvusį motociklų remonto garažą paversti moderniu biuru? Madrido (Ispanija) architektūros bei dizaino studijos „Casa Josephine“ atstovai sako: „Taip!“ Neseniai tokia transformacija įgyvendinta atgimstančiame Madrido centre, Malasanjos rajone.

SPALVINGA ERDVĖ – ATVIRA BET KOKIEMS POKYČIAMS

Malasanjos rajonas pamažu atgimsta jau nuo XX a. 9-ojo dešimtmečio – jis puošiasi gatvės meno piešiniais ir garsėja alternatyvia kultūra. Naujo biuro erdvė šiame rajone sukurta rekonstravus buvusias motociklų remonto dirbtuves ir nuo šiol čia dirba komunikacijos bei reklamos agentūra.

„Komunikacijos agentūrą valdo du 40-mečiai rinkodaros profesionalai. Jų reikalavimai buvo paprasti: reikia susitikimų kambario vadovams, taip pat – didelio stalo, kur galėtų dirbti didesnė komanda. Dar – nedidelės integruotos virtuvėlės su spintelėmis ir daugiafunkcės erdvės prezentacijoms, dviejų sanitarinių mazgų“, – sako vienas iš architektūros ir dizaino studijos savininkų Pablo’as Lópezas Navarro’as.

Ir paskutinis prašymas – erdvė turi būti lengvai keičiama ir pritaikoma prie pasikeitusių agentūros poreikių. 146 m2 patalpos įrengtos postmodernistiniu stiliumi, pasitelkiant netikėtas interjero detales ir specialiai šiam projektui gamintus baldus. 100 m2 būsimo biuro ploto buvo pirmame aukšte, turinčiame tris įėjimus, o likęs plotas įrengtas rūsyje.

„Šiai agentūrai kūrėme architektūrą (perplanavome visas erdves abiejuose aukštuose) ir interjero dizainą. Suformavome unikalų grindų plytelių rašto dizainą ir suprojektavome individualius, tik šiam biurui pritaikytus baldus, tekstilės derinius, modulines spinteles“, – atskleidžia interjero autorius ir studijos „Casa Josephine“ bendraįkūrėjis Iñigo’as Aragónas.

PROTĄ PAŽADINANTIS INTERJERAS SUKURTAS IŠ PAPRASTŲ KVADRATINIŲ PLYTELIŲ

Palikta gana daug atviros erdvės, susitikimų vietų, kur agentūros darbuotojai gali susėsti ir dalintis idėjomis. Na, o šioms idėjoms „išjudinti“ pasirinktos ryškios spalvos. Apskritai sprendimas didžiąją dalį biuro erdvės išklijuoti keraminėmis plytelėmis – originalus ir netikėtas.

„Sukūrėme grindų raštą iš paprastų keraminių 10 x 10 cm matmenų plytelių ir sienų raštą iš 20 x 20 cm plytelių. Dėliojome jas tiek simetriškai, tiek asimetriškai. Ryškios geltonos ir mėlynos plytelės yra interjero ašis, tada šiek tiek pridėjome neutralios pilkos ir terakotos spalvų bei kaštono atspalvių. Grindis papildė juodi ir tamsiai mėlyni tonai“, – pasakoja interjero autorius.

Pirmame pastato aukšte įkurta vientisa didelė erdvė, pereinanti į posėdžių salę. Kad nereikėtų šalinti esamų kolonų, centrinis susitikimų stalas buvo tiesiog pakabintas ant jų. Vadovų pasitarimo erdvė atskirta kreminės spalvos stiklinėmis durimis per visą patalpos aukštį, o likusios erdvės prireikus atskiriamos užtraukus minkštas masyvias užuolaidas.

„Geometrija pirmame biuro aukšte yra dvejopa. Vadovų pasitarimo kambaryje ji simetriška, pabrėžiamas stalo centriškumas. Darbuotojų „minčių lietaus“ erdvėje, kur reikia generuoti idėjas, pasirinkta asimetrija, laisvai išdėstytas raštas, nevaržomas jokių taisyklių“, – savo idėją raštus pritaikyti prie skirtingų funkcijų erdvių paaiškina I. Aragónas.

GRINDŲ PLYTELĖS – TARSI SPALVOTAS „TETRIS“

„Dekoratyvinėmis plytelėmis tarsi žaidžiama senovinį „Tetrį“, tamsūs biuro baldai kukliai stovi pasieniuose, neatkreipdami į save didesnio dėmesio. Tai darėme būtent tam, kad sukurtume baldų ir apdailos plytelių kontrastą“, – sako dizaineris I. Aragónas.

Rūsyje plytelių spalvų žaidimas kiek aprimsta – ši erdvė buvo gana tamsi, pailga, suplanuota prezentacijoms demonstruoti bei naujiems projektams pristatyti. Pirmo aukšto erdvę ir rūsį spalviškai ir stilistiškai sujungia plytelėmis išklijuoti besileidžiantys ryškūs laiptai.

Pirmame aukšte taip pat stovi pufai ir minkštasuolis su nedideliu staliuku kompiuteriui pasidėti – tam, kad darbuotojai galėtų nevaržomai ekspromtu kurti jiems patogią darbo aplinką.

Prie vienos iš sienų pritvirtintas šviesus stalviršis, o šalia – daugybė paprastų juodų kėdžių. Taip formuojama erdvė prisėsti ir dirbti kompiuteriu.

Interjero ir architektūros studija „Casa Josephine“ įkurta 2012-aisiais ir šiuo metu valdoma I. Aragóno bei P. L. Navarro’o.

Nuotr. Iñigo Aragón

https://structum.lt/wp-content/uploads/2019/10/Silumos-namai_baneris2.png

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Būk pirmas!