https://structum.lt/wp-content/uploads/2019/03/download.gif

Karjeros vadovas: Haris Parras sujungė kulinarinius šedevrus ir architektūrą

2019 m. kovo 13 d.

Harry Parr sujungė savo meilę maistui ir architektūrai. Baigdamas architektūros studijas Londone, H. Parras susitiko su Samu Bompuu ir įkūrė bendrovę „Bompą & Parr”. Abipusis susidomėjimas maistu ir gėrimais porą paskatino pradėti gaminti architektūrinius kulinarinius šedevrus, tuo metu, kai 3D spausdinimas vis dar buvo pradiniame etape.

Naudodamiesi savo projektavimo žiniomis, duetas sukūrė cinkuotos želė idėją, o vėliau patirtį perkelė į sudėtingesnius kulinarinius kūrinius. „Mumis susidomėjo žinomi architektai ir dizaineriai iš viso pasaulio, tai nustebino“, – sakė H. Parr.

Kaip manote, ar Jūsų architektūros studijos buvo susijusios su likusios karjeros kūrimu?

Haris Parras: Tai tikrai labai svarbu, nes architektūra suteikė pagrindą dirbti. Dažnai manome, kad dizainas yra kažkas, kas yra tik estetinė ar galbūt funkcinė erdvių kūrimo dalis, bet iš tikrųjų dizainas yra subalansuotas skirtingų dalykų derinimas.

Kaip atrodo tipinė Jūsų darbo diena?

Haris Parras: Tai priklauso nuo to, kas vyksta. Pavyzdžiui, turėjau užpildyti licenzijavimo paraišką, susitikti su policijos ir vietinės tarybos nariais, priešgaisrine tarnyba ir spręsti planavimo klausimus naujai kuriamam ofisui.

Šiuo metu užsienyje dirbame daug konsultacinių darbų, dirbame su tarptautinėmis kompanijomis, kad galėtume parengti strategines ir gana konkrečias idėjas, kad išspręstume tam tikrus iššūkius, kurie gali atsirasti.

Ar galėtumėte išskirti svarbiausius savo projektus?

Haris Parras: Vienas iš mano mėgstamiausių projektų, tikriausiai dėl to, kad jį įgyvendinant patyrėme daugiausiai streso – pastatytas valčių ežeras ant „Selfridges” stogo. Vienas dalykas buvo įtikinti „Selfridges“ suteikti mums erdvę, kurią jie maloniai suteikė, bet buvo dar vienas dalykas – įtikinti juos užtvindyti stogą. Mes dirbome su dviem inžinieriais, kad naktį išplauti betoną, kad pašalintumėme plieninius varžtus, kurie turėjo būti pagal labai senus brėžinius.

Ar galite papasakoti apie tai, kaip įgyvendinate savo idėjas?

Haris Parras: Aš manau, kad jūs galite tai įsivaizduoti.

Kokie Jūsų įgūdžiai naudingi bendradarbiaujant su kitomis įmonėmis?

Haris Parras: Mes esame entuziastingi, o tai naudinga! Taip pat manau, kad dabar žmonėms priimtina idėja turėti „Bompas & Parr” renginį.

Ar galite apibūdinti darbo kultūrą Bompas & Parr”?

Haris Parras: Mes skatiname žmones pareikšti savo idėjas ir dirbti su projektais, kurie jiems patinka ir kuriais jie domisi. Mes stengiamės ne apibrėžti, nepaskirti per daug mūsų projektų. Siekiama tapti kompanija, padedančia įgyvendinti savo idėjas.

Kodėl Bompas & Parr” nuostabi vieta dirbti?

Haris Parras: Manau, kad mūsų atliekamo darbo įvairovė. Vieną dieną gali įšokti į lėktuvą ir skristi į nežinomą šalį tik dėl konsultacijos. Kitą dieną vykti į renginį Niujorke, Japonijoje, arba organizuoti didžiulį renginį Londone. O kartais tiesiog apsipirkti ir sugalvoti naujus receptus. Visa tai yra žaisminga.

Kokiais įgūdžiais turi pasižymėti Jūsų darbuotojai? 

Haris Parras: Žmonės, kurie domisi darbu ir yra entuziastingi. Akivaizdu, kad  specifinių įgūdžių turėjimas padeda, bet pagrindinė savybė yra noras mokytis ir bendradarbiauti. Darbas nebūtinai yra formalus, todėl mums reikia kažko, kas būtų iniciatyvus.

Temos:

verslas
https://structum.lt/wp-content/uploads/2019/03/download-2.png

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Būk pirmas!