Namas-liftas Vankuveryje, arba Ko nesugalvosi dėl įspūdingo vaizdo

2021 m. kovo 2 d.

Structum.lt.

portalas@structum.lt

Kuriant projektą Vankuveryje, pagrindinis rūpestis buvo atverti nuostabų vaizdą į mišką ir aplinkines teritorijas. Daugiaaukščių kotedžų projektavimas prasidėjo nuo dviejų betoninių šerdžių, kurios formuoja struktūrą iš abiejų pusių.

Tam, kad atsirastų priėjimas prie vertikalėje esančių namų reikėjo lifto, tačiau buvo priimtas visai kitoks sprendimas. Užuot tvirtinus prie namo liftą, jis pats tapo liftu.

Taigi projekto privalumai yra tokie, kad nereikia nei laiptų, nei liftų, o namo aukštis nuo žemės gali būti reguliuojamas, užtikrinant gyventojų saugumą. Kai salonas yra aukštyje, niekas, išskyrus namo gyventojus, į jo vidų negali patekti.

Medinės langų žaliuzės atsidaro ir užsidaro mechaniškai. Pietinės pusės skliautas yra projektuojamas horizontaliai dėl vidurdienio saulės kampo, o šiaurinės – vertikaliai dėl saulės spindulių saulėtekio ir saulėlydžio metu vasarą.

Planuojama šį projektą išplėsti, kad jis taptų ir miesto dalimi.

https://structum.lt/wp-content/uploads/2022/05/Soninis-05-1.jpg

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Būk pirmas!