RŪSYJE ĮKURTAS PRESTIŽINIS RESTORANAS DVELKIA PRABANGA

2020 m. spalio 26 d.

„Structum“ redakcija.

portalas@structum.lt

Nyderlanduose XIII a. prieplaukos rūsyje palei garsųjį Oudegrachto kanalą įsikūręs restoranas „Cantina di David“ lankytojus traukia ne tik gurmanišku meniu, bet ir įspūdingu interjeru.

Išskirtinė patalpa leido sukurti unikalų dizainą, kuriame kiekviena detalė panaudota taip, kad išryškintų ir architektūrą, ir vietos istoriją, ir modernius interjero sprendimus.

„Cantina di David“ yra vienas didžiausių Utrechto restoranų, kuriame vienu metu gali būti aptarnaujami beveik 200 klientų, patiekalus besirenkančių iš „a la carte“ meniu. Restoranas įrengtas trijuose rūsiuose, kurių kiekvienas turi savo tapatybę.

Restorano „Cantina di David“ interjeras buvo patikėtas žinomam dizaineriui Brendanui Bakkeriui, kuris pasirinko nesenstančią elegancijos koncepciją ir sukūrė vientisą prabanga dvelkiantį interjerą.

Viduriniame restorano rūsyje, kuris yra tarsi „Cantina di David“ širdis, daugiausia dėmesio skiriama virtuvei: čia vyrauja juodas dekoras, taip pat įrengta žaliuzių siena. Virtuvės zona yra atvira, joje demonstruojamas maisto ruošimo procesas susirinkusiems svečiams.

Antrajame rūsyje, kuris yra pats didžiausias, įrengtas baras bei vyno ekspozicija. Svarbiausias akcentas – atvira plytų mūro konstrukcija, o jos viduryje įkomponuota 7 m ilgio marmurinė juosta.

„Plytos yra originalios, pagamintos dar XIII a., statant prieplaukos rūsius. Istorinis aspektas – tai vizuali galia, dėl kurios aš nusprendžiau jį paminėti kaip pagrindinį interjero aspektą, o visą likusį interjerą sutelkti aplink“, – teigia interjero dizaineris B. Bakkeris.

Antrajame rūsyje itin svarbi ir vyno butelių siena, kurią sudaro daugiau nei 500 skirtingų butelių. Klientai gali užsisakyti bet kurį vyno butelį iš ekspozicijos, tačiau paimtasis tuoj pat pakeičiamas nauju, taip išlaikant idealią butelių sienos proporciją.

Trečiasis rūsys yra pats mažiausias, todėl stengtasi sukurti jaukią, intymią atmosferą. Patalpoje taip pat vyrauja juoda spalva, tačiau naudojamos šviesesnių spalvų detalės pagyvina patalpą ir sukuria romantikos pojūtį.

Bendrose restorano erdvėse, pavyzdžiui, šalia įėjimo ir tualeto patalpų, naudojamos šiltos spalvos tarsi įžemina interjerą.

Visi restorane naudojami baldai yra pagaminti pagal individualų užsakymą, daug dėmesio skiriama medžiagiškumui. Baldai pagaminti iš minkšto aksomo, prie jų derinamos baltos lininės staltiesės. Vario spalvos sienų apmušalai puikiai dera prie plytų mūro tekstūros ir pabrėžia jos išskirtinumą.

Pakabinami žibintai restorane yra rankų darbo, sukurti specialiai pagal dizainerio projektą, o sieniniai šviestuvai skirti pabrėžti rūsio formai ir sienų linkiams.

Kabamosios lubos, pagamintos iš veltinio medžiagos, paslėpė inžinerines sistemas ir turi puikių akustinių savybių.

Per pirmuosius veiklos metus atnaujintas restoranas sulaukė itin daug dėmesio ir buvo nominuotas net trijuose konkursuose: žurnalas „Italie“ paskelbė jį metų restoranu, „Architectenweb“ – metų interjero dizainu, o „AD Golden ladle Utrecht“ rinkimuose restoranas užėmė antrąją vietą.

https://structum.lt/wp-content/uploads/2020/12/Juno-banner.jpg

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Būk pirmas!