Spiraliniai laiptai dalina meno centro erdvės perimetrą

2018 m. spalio 25 d.

Agnė.

Šanchajaus meno centras ATAH yra lyg glazūruotas cilindras, kurį į dvi dalis dalina spiralinių laiptų takas. Architektai Guang Xu ir Lilos Wang suprojektavo meno centrą kaip komercinio komplekso dalį.

Architektai buvo atsakingi už pagrindinį planą ir visus projektavimo etapus, kuriuose yra prekybos centras, biurai ir apartamentai. Meno centras tapo viso komplekso svarbiausiu akcentu. Todėl turėjo pasižymėti išskirtiniu stiliumi. Ir būtent todėl, pastatas atsidūrė viso komplekso centre. Tai yra priežastis kodėl buvo pasirinkta sūkurio forma, kuri lyg atkartoja kraštovaizdį.

Cilindro centras – atviras. Šerdis tęsiasi per visą pastato centrinę dalį. Laiptai po cilindrinės struktūros perimetru kyla iš žemės, palaipsniui prijungdami juos prie kitų lygių. Ši išorinė cirkuliacinė erdvė gali būti naudojama meniniams spektakliams. Ji atvira, gali būti stebima iš lauko. 

Nėra ekstravagancijos

Pagrindinė pastato konstrukcija – plieninė šerdis, kurioje yra liftai. Taip pat čia sumontuotos vėdinimo ir šildymo sistemos. Ši sistema užtikrina horizontalių aukštų stabilumą, net ir atsisakius masyvių kolonų.

Laiptų laipsnio geometrija nuo pirmojo iki trečiojo aukšto yra tiesiai sujungti su konstrukcine šerdimi. Pastato fasadui panaudotos berėmės stiklo konstrukcijos.

Papildomai sumontuotas apšvietimas leidžia paversti objektą švyturiu, ant kurio sienos galima modeliuoti įvairią grafiką. Interjere naudojami labai abstraktūs elementai, tokie kaip verpimo ratelis. Tad lankytojų nevargina architektūrinė ekstravagancija.

Pastatas turi tris parodų ploto aukštus, kurie supa centrinę šerdį. 

https://structum.lt/wp-content/uploads/2019/03/download-2-1.jpg

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Būk pirmas!