Visada apšviestas saulės

2018 m. rugpjūčio 6 d.

Admin Structum.

Miestas yra gyvas organizmas. Dėl sparčių demografinių ir aplinkos sąlygų, miestas turi transformuotis. Tačiau svarbu, kad ši transformacija vyktu ne tik vietiniu, bet ir pasaulio mastu.  Tai reiškia, kad pokyčiai turi apimti sąveiką tarp funkcijos, formos, šviesos, aplinkosaugos, socialinio atsako ir vietinės asimiliacijos. Unikaliu architektūriniu orientyru tampa ir statybos bei dizaino problemas sprendžia namai  Twist" ir  „Shout", pastatyti Semarange (Indonezijoje).  

Twist" ir Shout" namai – avangardo stiliaus pavyzdys. Tai pažangus ir unikalus požiūris į vietinės miesto struktūros keitimą. Pastato architektas Revano Satria sako, kad nuo projekto pradžios pastato dizainas buvo didelis iššūkis, nes kliento reikalavimai buvo labai specifiniai ir išsamūs. Užsakovas norėjo gyventi unikaliuose namuose, kurie taip pat išlaikytų bendrą tradicinių namų koncepciją. Klientas kategoriškai laikosi Feng shui principų. Kita vertus, klientas dirba namuose, priima savo verslo partnerius ir užsakovus. Todėl architektų komandai reikėjo integruoti specialiai darbui sukurtas erdves, kuriose vykstantis procesas netrukdytų namiškiams ir namiškiai dirbantiesiems 

Klientas reikalavo tokio namų vidaus erdvių dizaino ir paskirstymo, leidžiančio organizuoti dažnus socialinius renginius, kartu išlaikant aukštą privatumo lygį kitiems namų gyventojams. Feng shui principų laikymasis ir kliento susižavėjimas technologijomis bei išradingomis konstrukcijomis leido pritaikyti pastatą prie aplinkos ir geografinių sąlygų, bei sukurti netradicinį pastatą”, – sakė architektas.  

Šį kartą geometrinio namo išdėstymo tikslas buvo – padidinti svetainę, sujungti skirtingus elementus, jeigu kalbėsime apie vertikalių bei horizontalių erdvių sujungimą, tęstinumą, harmoniją. Namas suskirstytas į tris zonas: rūsio arba pirmojo aukšto, kuriame telpa darbo erdvė, taip pat pagrindinė svetainė su šeimos kambariais, valgomuoju ir išorinio baseino teritorija, iš kurios atsiveria nuostabi miesto panorama.  

Antrame aukšte esantys miegamieji sujungti su koridoriumi, taip užtikrinant gyventojų privatumą.  

Vienas iš svarbių ypatybių, kuris apibrėžia projekto koncepciją, – pirminės konstrukcijos fasado naudojimas, kuris išreiškia judesio srautą. Kaip pasakoja architektų komanda, pastate buvo išsamiai ištirtas natūralios šviesos srauto pokytis per dieną. Užtikrinta, kad natūralios šviesos srautas tolygiai apšviestų visą namą. Didelis dėmesys buvo skiriamas Rytų ir Vakarų fasadams. Fasade padarytų angų paskirtis ta pati – užtikrinti vienodą natūralios šviesos pasiskirstymą visoje vidaus erdvėje. Rezultatas – dinamiškas. 


/img/banners/Artwork Milena_Structum_340x600px.gif
Būk pirmas!