Vyno degustacijos komplekso Gruzijoje projektas


Tai vienas iš tų objektų, kurie vadinami laime, tekusia ne kiekvienam architektui. Gilias vyndarystės tradicijas turinčiame Kahketi regione suprojektuotas 2000 kvadratinių metrų ploto degustacijos kompleksas.  

2,5 metrų nuo vynmedžių augalai savo šaknimis slegia tris statinius. Vynmedžiai įmontuoti į pastato konstrukcinį tinklelį ir sujungti kreivomis sijomis.  

Pastatas naudoja šiluminę dirvožemio masę vidinei temperatūrai sumažinti. Vynmedžių lapai sukuria jaukią vėsumą visose trijose komplekso dalyse. Šviesa patenka per stiklinius fasadus.  

Šiame statinyje vynas yra saugomas, patiekiamas ir degustuojamas. Architektai pripažįsta, kad statinio forma yra suprojektuota atsižvelgiant į vynuogės formą. Nors jis pačioje vynuogyno širdyje jauki vyndarystės ir degustacijos patalpa įsilieja į kraštovaizdį ir tampa neatsiejama jo dalimi. Norint išvengti tradicinio rūsio įvaizdžio, degustacijos centras įrengtas moderniai. 


Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.

NAUJAUSIAS NUMERIS

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų

Paskutinės naujienos

Fasadai, kuriems nėra blogo oro

Vėdinamieji ir jiems giminingi bioklimatiniai fasadai šiuo metu laikomi vienais iš geriausių sprendimų siekiant palaikyti optimalią vidaus temperatūrą ir garso…

Has photos

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų