Kauno technologijos universiteto komanda, Statybos ir architektūros fakultetas

Komandos nariai:

Eimantė Jautakytė (Statybos ir architektūros fakultetas, architektūra, III kursas)

Aistė Kundrotaitė (Statybos ir architektūros fakultetas, architektūra, III kursas)

Gintarė Marozaitė (Statybos ir architektūros fakultetas, architektūra, III kursas)

Tautvydas Povilionis (Statybos ir architektūros fakultetas, statybos inžinerija, IV kursas)

Vėjas Ogintas (Statybos ir architektūros fakultetas, pastatų inžinerinės sistemos, III kursas)

Edvinas Pušinskas (Statybos ir architektūros fakultetas, pastatų inžinerinės sistemos, III kursas)

Vadovai:

Architektas, dėstytojas doc. Dalius Šarakauskas, Statybos ir architektūros fakultetas

Pasirinkta teritorija:
Radviliškis

1. Radviliškio teritorija, miesto centrinės dalies viešųjų erdvių harmonizavimas. Laisvės alėjos atkarpa nuo Radviliškio miesto geležinkelio stoties iki buvusios „Šiaulių ramovės“ pastato. Šią temą pasirinkome, siekdami įprasminti miesto sąsają su geležinkelio atsiradimo istorija.

2. Išmanusis miestas yra ne tik miestas, kuriame integruotos duomenų rinkimo technologijos, padedančios padaryti miestą saugesnį, sveikesnį ir veiksmingesnį. Tai miestas, kuriame išmaniosios technologijos priverčia žmogų mąstyti, o ne mąsto už patį žmogų. Tai miestas, kuris nepamiršta savo istorijos ir kultūros, prisitaikydamas prie naujovių ir derindamas dabartį su praeitimi.

3. Portugalas architektas Álvaro Siza (g. 1933 m.) – vienas labiausiai vertinamų savo kartos architektų, žinomas dėl skulptūrinių kūrinių, apibūdinamų kaip „poetinis modernizmas“. Á. Siza laikomas ankstyvųjų modernistų įpėdiniu, jo kuriamos formos perteikia natūralią nuotaiką ir aplinkos savitumą. Jis – tiesiog savo amato meistras, kuriantis tikrą architektūrą bei architektūros istoriją.

4. Amsterdamo miestas jau seniai žinomas dėl savo kanalų, kavinių ir dviračių kultūros. Spartus ekonominis augimas kartu su efektyviai naudojamais gamtiniais ištekliais kuria ateities miesto modelį. Amsterdamas žinomas kaip „išmaniojo miesto“ pavyzdys, naudojantis informacines technologijas miesto paslaugoms tobulinti. Amsterdamas didžiuojasi turtingu kultūriniu gyvenimu ir įvairiapusiškumu. Miestas išsiskiria aukšta gyvenimo kokybe. Čia gyvenantys, dirbantys, besimokantys žmonės daro Amsterdamą gyvą ir daugialypį.

5. Neabejotinai projekto kūrimas prisidės prie mūsų profesionalumo. Darbas komandoje padeda tobulinti žinias, dalijantis patirtimi su skirtingų specialybių studentais. Susidurdami su naujomis problemomis ir iššūkiais, tobulėjame ne tik techniškai, bet plečiame savo požiūri ir suvokimą.

6. Žavėdamiesi naujomis technologijomis ir jų teikiamomis galimybėmis, nepamirškime, kad miestai – tai visų pirma vieta gyventi, jie statomi šimtmečiais ir turi daugybės skirtingai mąstančių kartų paliktas žymes. Turime branginti egzistuojančias struktūras ir tradicijas, pajausti genijus loci. Mes negalime žmonių versti gyventi taip, kaip norime. Avicena mokė – nepakenk.

7. Kartais laimi, kartais pasimokai.

Komforto zona yra nuostabi vieta, bet joje niekas netobulėja.

NAUJAUSIAS NUMERIS

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų