Aplinkos ministerijos nuotr.

Rengiamos naujos Želdynų ir želdinių inventorizavimo ir apskaitos taisyklės


Aplinkos ministerija parengė ir teikia derinti Želdynų ir želdinių inventorizavimo ir apskaitos taisyklių pataisas, suderintas su liepos mėnesį Seimo priimtais Želdynų įstatymo pakeitimais.

Nauja redakcija išdėstytose taisyklėse siūloma nustatyti, kokie ir kokiu būdu turi būti kaupiami duomenys vykdant želdynų ir želdinių inventorizavimą ir apskaitą, reglamentuoti  želdynų ir želdinių inventorizavimo ir apskaitos duomenų įrašymą į Topografijos ir inžinerinės infrastruktūros informacinę sistemą (TIIIS).

Atsižvelgus į savivaldybių pateiktus pasiūlymus, taisyklėse siūloma numatyti papildomas nuostatas apie želdynų ir želdinių inventorizavimo duomenų teikimą į TIIIS, aiškiau reglamentuoti inventorizacijos procesą: duomenų surinkimą, jų atnaujinimą ir kitas procedūras.

Į šią sistemą teikiami duomenys turi būti sudaromi vadovaujantis Savivaldybių erdvinių duomenų rinkinio specifikacija, kurią tvirtina aplinkos ministras. Erdviniai duomenys turi būti sudaromi 1 metro tikslumu, todėl šių taisyklių projekte negali būti numatytas kitokio tikslumo duomenų teikimas.

Pastabas ir pasiūlymus dėl Želdynų ir želdinių inventorizavimo ir apskaitos taisyklių projekto galima teikti Teisės aktų informacinėje sistemoje (TAIS) iki spalio 4 d.


Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.

NAUJAUSIAS NUMERIS

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų

Susiję straipsniai

Atidarytas Lopaičių pažintinis takas

Kalvotoji, autentiška kultūra, didinga istorija bei ryžtingais ir darbščiais žmonėmis pasigirti galinti Žemaitija – kraštas, kuriame susipina miškai, ežerai ir…

1
Has photos

Paskutinės naujienos

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų