Pašnekovo teigimu, norint, kad energijos kiekis tinkamai pasiskirstytų visose pastato dalyse, pirmiausia reikia labai tiksliai sureguliuoti hidraulinę sistemą. „IMI Hydronic Engineering“ hidraulinių sistemų valdymo sprendimai pritaikomi plačiai, t. y. visur, kur vyksta šildymo, šaldymo procesai. Įmonė siūlo itin didelį ir novatorišką hidraulinės sistemos derinimo produktų asortimentą šildymo ir vėsinimo sistemoms bei itin gilias praktines žinias. Suprasdami, kaip visos sistemos dalys sąveikauja tarpusavyje ir lemia visos sistemos efektyvumą, „IMI Hydronic Engineering“ specialistai priėmė naujų sprendimų ir sukūrė grupę produktų, kuriais galima užtikrinti didžiausią energijos taupymą.
„Vienas būdų sutaupyti energiją yra tinkama temperatūra, – sako M. Pasilauskas. – Kai kalbame apie energijos efektyvumą, netgi nedideli patalpos temperatūros pokyčiai gali turėti didelę įtaką energijos sąnaudoms. Jeigu šildymo sistemoje temperatūra per aukšta bent 1 °C, energijos sunaudojimas gali padidėti nuo 6 iki 11 %. O jei vėsinimo sistemoje temperatūra mažesnė bent 1 ºC, energijos sunaudojimas gali padidėti nuo 12 iki 18 %. Įvairūs „IMI Hydronic Engineering“ termostatiniai reguliatoriai ir vožtuvai leidžia tiksliai palaikyti reikiamo lygio temperatūrą ir sumažinti energijos sąnaudas daugiau kaip 20 %.“
Patvirtinti pranašumai
„Dabar plačiai kalbama apie renovuojamų gyvenamųjų pastatų energinį efektyvumą, sistemų suderinimą juose ir pan., tačiau tokius optimizavimo procesus sėkmingai galima pritaikyti ir kitur. Tai įrodo užsienio pramonės įmonių, kuriose buvo įrengtos bendrovės „IMI Hydronic Engineering“ kontroliuojamos hidraulinės sistemos, pavyzdžiai“, – tvirtina „IMI Hydronic Engineering“ vadovas.
Siekiant užtikrinti tikslesnę temperatūros kontrolę šaldymo sandėlyje, kuriame brandinami sūriai, TA balansiniai vožtuvai buvo sumontuoti prancūzų bendrovės „Bongrain“ antrinėje įmonėje Vengrijoje. Pasak įmonės projektų vadovo Peterio Hoffmano, pieninė patyrė problemų, siekdama palaikyti tinkamą temperatūrą šaldymo sandėlyje, kuriame sūriai buvo brandinami 6–7 savaites. Pieninėje yra 25 šaldymo sandėliai, kiekvieno jų plotas yra 100 m2, o aukštis – 6 metrai. Anksčiau naudota rankiniu būdu valdoma šaldymo sistema, kurioje buvo naudojamas amoniakas. Dabar ją pakeitė automatinė sistema su aplinką tausojančiu šaldymo skysčiu. P. Hoffmanas teigia, kad ankstesnėje sistemoje temperatūra galėjo reikšmingai pakilti: „Ideali mūsų produktų laikymo temperatūra yra apie 5 °C. Ji neturi būti žemesnė ar aukštesnė daugiau nei vienu laipsniu. Anksčiau kai kuriuose šaldymo sandėliuose ji galėdavo pakilti net iki 16 °C! Jeigu temperatūros svyravimai labai dideli, sūris nesubręsta ir nepalaikoma tinkama jo kokybė. Bet šiuo metu dėl TA sistemos svyravimai neviršija ± 0,3 °C.“
Pati svarbiausia vyno gamybos dalis yra fermentacija. Per aukšta temperatūra – ir vynuogių misa tampa actu, per žema – ir procesas sustoja. Vienam didžiausių Vengrijos vyno gamintojų dėl to jau nebereikia rūpintis. Dabar bendrovėje „Varga“ įrengta nauja proceso kontrolės sistema su TA balansiniais vožtuvais, naudojama kartu su stebėsenos sistema. Investicijos užtikrino visišką srauto ir temperatūros kontrolę fermentacijos procese: vynas tapo geresnio skonio ir aukštesnės kokybės, be to, atsirado naujų eksporto rinkų.
Sumontavusi TA balansinius vožtuvus, alaus kokybę labai pagerino ir didžiausia Vengrijos alaus darykla. Budapešte įsikūrusios įmonės „Dreher“ techninis direktorius Gaboras Trafnekas pasakoja: „Naujoje proceso kontrolės sistemoje pasirinkome „IMI Hydronic Engineering“ siūlomus sprendimus, atlikome išsamius gamybos bandymus ir gavome labai gerus rezultatus. Pagerėjo alaus skonis ir grynumas, o kokybės problemos, kurių procese kildavo anksčiau, sumažėjo dėl geresnės srauto kontrolės, o tai lėmė tolygesnį aušinimą. Anksčiau „Dreher“ turėjo problemų dėl kintančios temperatūros įvairiuose rezervuarų skyriuose – nuo 3 °C šilumos dugne iki 0 °C viršuje. Taigi nebuvo įmanoma užtikrinti svarbiausios fermentacijos proceso dalies, būtent tos, kai reikėjo palaikyti tiksliai tokią pačią aušinimo temperatūrą visuose rezervuarų skyriuose, kad būtų gauta aukščiausia kokybė ir grynumas.“