„Tortas yra mažosios plastikos kūrinys“, – sako buvusi skulptorė Raimonda Šiudeikytė, atradusi save konditerijos srityje.
Įstojus į skulptūrą jai teko išbandyti įvairias technikas, išmokti apdirbti akmenį, lieti gipso skulptūras ir formas bei dirbti su kompiuterinėmis modeliavimo 3D programomis, tačiau šiandien ji šias žinias naudoja kurdama originalių formų ir dizainų prancūziškus tortus ir desertus – „Queens Desserts“.
Nuo paauglystės žinojusi, kad norės būti skulptore, nes mokydamasi meno mokykloje pamėgo molį, galimybę formuoti erdvines kompozicijas, Raimonda Šiudeikytė tuo pat metu turėjo didelę aistrą gaminti ir dalytis paruoštu maistu, ypač desertais.
„Visada buvau apsupta skanaus maisto, juo norėjau vaišinti ir dalytis su kitais. Gaminimo mokiausi stebėdama, paskui pati imdavau knygas, žurnalus, gamindavau, darydavau ir siūlydavau kitiems valgyti, ragauti ir pasakyti savo nuomonę.
Man patinka, kai kiti gali mėgautis mano ruoštais desertais. Visada labai džiaugiuosi grįžtamuoju ryšiu, žinutėmis ar skambučiais, kai pasidalija ragautų desertų įspūdžiais“, – sako R. Šiudeikytė.
Skulptūros, tik iš kitų medžiagų
Netradicinį R. Šiudeikytės karjeros pokytį lėmė nuolatiniai ieškojimai ir noras save realizuoti. Ėmusis skulptorės kelio, sukaupusį didelį patirties ir žinių bagažą, po keleto metų darbo ir paieškų ji save atrado konditerijoje, kuri, kaip pati sako, turi net labai daug sąsajų su skulptūra.
„Iš esmės, tortus galima traktuoti kaip skulptūrą, tik gaminamus iš kitų medžiagų. Kuriamas tūris, kompozicija, dėliojamos detalės, bendras vaizdas. Tuo labiau konditerija irgi suteikia labai daug galimybių save realizuoti kaip kūrėją, kurti ne tik pasikartojančius įvaizdžius su vienodu dekoru, o kurti ir savus išskirtinius tortų dizainus“, – sako „Queens Desserts“ įkūrėja.
Iš meilės saldumynams
Nedrąsiai ir palengva kilo idėja pradėti konditerijos verslą, kuris sėkmingai veikia jau dvejus metus. „Queens Desserts“ gimė iš meilės saldumynams ir noro dalytis, o šiandien prancūziškų desertų virtuozai užkariauja klientų širdis savo estetiniu pojūčiu ir puikiu skoniu.
Pasak desertų kūrėjos, šioje srityje yra begalė galimybių ir dar daug norų, kurie nespėjo būti įgyvendinti. Ji išduoda, kad kitas „Queens Desserts“ etapas – desertinė, kuri, tikimasi, bus atidaryta kitais metais ir nudžiugins daugelį savo esamų ir būsimų klientų.
„Norisi įgyvendinti daug idėjų. Pagaminti ir Lietuvai skirtų gaminių, kad per tautines šventes būtų išskirtinai papuoštas stalas, ne tik trispalve. Norisi savęs nevaržyti ir skirtingoms progoms pasiūlyti kitokius sprendimus, nei esame visi pratę.
Pirmoji savo kūrybos forma buvo pristatyta Helovynui, kitiems metams bus ir šiurpesnių, ir dar išraiškingesnio dizaino formų. Norisi, kad „Queens“ ženklas kalbėtų ne tik apie išskirtinį ir gerą skonį, bet ir apie išskirtinį, kitokį dizainą“, – pasakoja desertų kūrėja.
Svarbiausia – geras, išraiškingas skonis
„Queens Desserts“ gaminius klientai renkasi įvairioms šventėms ir svarbioms progoms, dažniausiai gimtadieniams, krikštynoms. Išskirtiniai tortai – mažosios plastikos kūriniai – išpildo unikalius klientų norus ir pageidavimus, yra puošiami valgomu dekoru, rankų darbo šokolado figūrėlėmis.
„Man svarbiausia geras, išraiškingas skonis, kad klientas gautų kokybišką gaminį ir tai nebūtų vien biskvitas. Ir visada stengiuosi, kad ir dekoras būtų valgomas, kad nereikėtų jo išmesti, nes švaistymas yra per didelė prabanga“, – įsitikinusi R. Šiudeikytė.
Norite atrasti išraiškingus skonius nuostabiai savo šventei? Susisiekite telefonu + 370 602 37 956 arba el. paštu info@queensdesserts.lt