Vilniaus savivaldybės nuotr.

Pašilaičiuose bus atnaujintos dvi viešosios erdvės


Pašilaičiuose planuojama atnaujinti dvi svarbias rajono viešąsias erdves – Ugnijos skverą ir Čikagos alėją. Gyventojai kviečiami raštu teikti pasiūlymus atnaujinimo projektui ir vėliau gyvame susitikime susitarti dėl bendros šių erdvių vizijos.

Vilniaus savivaldybės nuotr.

Ugnijos aikštė – pačioje Pašilaičių širdyje, prie S. Garucko suprojektuoto ir 1986 m. atidaryto prekybos centro „Pašilaičiai“ (dab. „Rimi Pašilaičiai“), esanti viešoji erdvė. Ji yra pamėgta gyventojų, čia įrengtos kelios vaikų žaidimų aikštelės, gimnastikos įrenginiai ir treniruokliai, auga daug medžių. Aikštėje vyksta gyventojų renginiai, iš kurių ryškiausias – kasmet Pašilaičiuose švenčiamos Užgavėnės. 2019 m. aikštėje pagal „Kuriu Vilnių“ programą apsigyveno menininko A. Labašausko skulptūrinis objektas-žaislas „12 kubų“.

Pradinėje projekto stadijoje visuomenės įžvalgos ir idėjos yra itin vertingos ir laukiamos, nes niekas taip gerai nepažįsta šių erdvių ir jų poreikių, kaip vietiniai gyventojai, kurie kasdien čia lankosi. Atsižvelgiant į gyventojų išsakytus pasiūlymus ir poreikius bus rengiama užduotis projektuotojui, pagal kurią bus kuriami projektiniai pasiūlymai. Parengti projektiniai pasiūlymai taip pat bus pristatomi visuomenei, vėliau gaunamas statybos leidimas ir ruošiamasi rangos darbams.

Vilniaus savivaldybės nuotr.

Gyventojai pasiūlymus kviečiami teikti iki rugsėjo 29 d. imtinai el. paštu dalyvavimas@idvilnius.lt. Projekto rengėjams svarbu išgirsti gyventojų idėjas ir poreikius dar prieš susitikimą, kad būtų galima išsigryninti pagrindinius klausimus diskusijai.


Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.

NAUJAUSIAS NUMERIS

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų

Susiję straipsniai

Paskutinės naujienos

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų