Vilniaus rajono savivaldybės nuotr.

Geresnės infrastruktūros link: Vilniaus rajone toliau tęsiami kelių ir gatvių asfaltavimo darbai


Esant palankiomis oro sąlygomis Vilniaus rajone ir toliau aktyviai tęsiami kelių ir gatvių asfaltavimo darbai, siekiant užtikrinti  geresnę bei patogesnę infrastruktūrą rajono gyventojams.

„Toliau tęsiame kelių asfaltavimo darbus mūsų seniūnijose. Dirbame, kad pagerintume susisiekimą ir užtikrintume, jog Vilniaus rajono kelių būklė atitiktų šiuolaikinius standartus. Infrastruktūros projektai yra svarbi savivaldybės bendros strategijos dalis, kuria siekiame gerinti gyvenimo kokybę.

Asfaltavimo darbus pagal tarybos patvirtintą tvarką pradėjome nuo ankstyvo pavasario, toliau intensyviai juos vykdėme vasarą, jie tęsiasi ir rudenį.

Raginame visus gyventojus sekti informaciją ir kantriai laukti, kol visi darbai bus užbaigti. Jūsų saugumas ir patogumas – mūsų prioritetas“, – pabrėžia Vilniaus rajono meras Robert Duchnevič.

Šiuo metu vyksta Vilijos g. asfaltavimo darbai Kreivalaužių kaime, Nemenčinės seniūnijoje. Šioje seniūnijoje, Raudondvario kaime taip pat vyksta ir Gamyklos gatvės asfaltavimo darbai.

Ir toliau vyksta  asfaltbetonio dangos įrengimo darbai Avižienių seniūnijos Liepų gatvėje. Kalvelių seniūnijos, Geibulių kaimo gyventojų patogumui asfaltuojama Geibulių gatvė. Nauja asfaltuota gatvės atkarpa jau džiaugiasi Koplyčninkų gatvės (Zujūnų seniūnija, Koplyčninkų k.) gyventojai. Taip pat išasfaltuota gatvė prie Rukainių kapinių.

Atkreipiame dėmesį, kad kelių ir gatvių asfaltavimo darbų metu galimi laikini eismo ribojimai, todėl raginame visus vairuotojus ir pėsčiuosius būti atidiems, laikytis Kelių eismo taisyklių bei kelio ženklų reikalavimų.

Vilniaus rajono savivaldybė prižiūri virš 2,5 tūkst. km viešųjų vietinės reikšmės kelių. Tai vienas didžiausių vietinių kelių tinklas visoje šalyje. Deja, bet žvyrkeliai vis dar sudaro didžiausią dalį. Nemaža dalis kelių ir gatvių Vilniaus rajone priskiriama valstybinės reikšmės keliams, kurių priežiūra, remontu, įrengimu rūpinasi AB Via Lietuva.

Savivaldybė deda visas pastangas ir remontuoja kelius, kiek tik tai leidžia finansinės galimybės. Patogios ir saugios susisiekimo sistemos plėtrai šiais metais numatyta apie 15 mln. eurų. Šią sumą sudaro savivaldybės biudžeto, savivaldybės infrastruktūros plėtros rėmimo programos ir Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos.


Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.

NAUJAUSIAS NUMERIS

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų

Susiję straipsniai

Paskutinės naujienos

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų