Skuodo rajono savivaldybės nuotr.

Skuodo rajonas – tvarumo principais paremtos rekreacijos ir turizmo rajonas


Skuodo rajono savivaldybė garsėja gamtiniu ir kultūriniu paveldu. Skuodo krašto žmonės dažnai sako, kad Lietuva prasideda nuo Skuodo, nes rajone yra seniausia Lietuvos gyvenvietė – Apuolė, kur kiekvienais metais vyksta archajinės muzikos ir amatų festivalis.

„Skuodo rajono savivaldybė pasižymi kaip „kiečiausia“ Lietuvos savivaldybė. Mosėdžio miestelyje galima aplankyti didžiausią Lietuvoje po atviru dangumi akmenų muziejaus parką. Skuodo rajone galima pamatyti didžiausią Lietuvoje Puokės akmenį, esantį Barstyčių sen. Puokės kaime“, – didžiuojasi Skuodo rajono meras Stasys Gutautas.

Skuodo rajono meras sako, kad prioritetu šiuo metu tampa lankytinų objektų pasiekiamumas tvariomis, daug CO2 emisijų neišmetančiomis transporto priemonėmis, nauji dviračių ir pėsčiųjų takai su poilsio zonomis.

Skuodo rajono savivaldybės nuotr.

„Apuolės piliakalnio sutvarkymas buvo vienas svarbiausių mūsų projektų. Jis sulaukia daug turistų, juk čia visai Lietuvai istoriškai svarbi vieta. Lietuvos Puokės (Barstyčių) akmens aplinkos sutvarkymas. Skuodo miesto parko ir gatvių LED apšvietimo sistemos įrengimas. Skuodo miesto ir Mosėdžio miestelio paplūdimio poilsio erdvių sutvarkymas. Naujų dviračių ir pėsčiųjų takų įrengimas. Skuodo rajono savivaldybės – R. Granausko viešosios bibliotekos pastato statyba. P. Žadeikio sporto stadiono įrengimas“, – jau baigtais ir būsimais darbais džiaugiasi S. Gutautas.

Meras sako, kad ateityje rajoną įsivaizduoja kaip tvarumo principais paremtą rekreacijos ir turizmo rajoną, sukuriantį vietinio ir tranzitinio turizmo struktūras, išsaugant gamtos ir kultūros paveldo vertybes.

„Siekiame, kad Skuodo rajono viešosios erdvės būtų suprojektuotos ir įgyvendintos vadovaujantis aukščiausiais architektūros kokybės kriterijais, todėl norime suburti tarpdisciplinines architektūros, inžinerijos, statybos, urbanistikos, kraštovaizdžio architektūros, dizaino ir kitų sričių profesionalų komandas, kurios parengtų išsamius ir motyvuotus projektinius pasiūlymus mūsų teritorijoms“, – sako S. Gutautas.

Skuodo rajono savivaldybės nuotr.

Šiais metais Skuodas konkursui „Išmanusis miestas 11“  pateikė tris teritorijas: Skuodo miesto reprezentacinė teritorijas, Skuodo miesto jaunimo slėnio teritorija, Skuodo miesto paplūdimio rekreacinė zona.

Projektas kasmet kuria platformą, kurioje susitinka Lietuvos savivaldybės ir geriausi architektūros, urbanistikos, inžinerijos, statybos profesionalai bei jaunieji, aukštosiose mokslo įstaigose besimokantys studentai. Daugiau informacijos: ismanusismiestas@structum.lt.


Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.

NAUJAUSIAS NUMERIS

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų

Susiję straipsniai

Paskutinės naujienos

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų