Želvė Village & Spa nuotr.

Naujas poilsio kompleksas pajūryje leis mėgautis kokybe gamtos apsuptyje 


Kokybiškas poilsis gamtoje sparčiai populiarėja tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje. Žmonės bėga nuo miesto šurmulio ten, kur nusiimamos visos kasdienybėje įprastos kaukės, kur vertinama pozityvi tyla ir ramybė.

Aplink gyvybe alsuojantį vandens telkinį Želvė, Kretingos rajone, šių metų rudenį duris atvėrė unikali tokio poilsio oazė – Želvė Village & Spa, kur visi ieškantys kokybės ir tokio pat kokybiško poilsio tai ras, turėdami galimybę stebėti besikeičiančius metų laikus pirmose žiūrovų eilėse.

Nykstančioje Želvių kaimo gyvenvietėje, ypatingo grožio vietoje, stovėjo penki seni ir apleisti pastatai. Idėja juos prikelti naujam gyvenimui kilo Lietuvoje visiems gerai žinomą „Vilą Komodą“ valdančiai įmonei – Vario Komanda.

Šios įmonės direktorė Karolina Vičiūtė pasakoja, kad idėja susirado juos pati, aplankius šią unikalią vietą ir savo akimis pamačius jos privalumus.

Be abejo, kad apgriuvę kaimo sodybos pastatai, vos besimatantys per aukštai užaugusias žoles taptų moderniu poilsio kompleksu, prireikė pastangų ir laiko, tačiau šiandien ši vieta traukia žmones iš visos Lietuvos. 

Apie Želvė Village & Spa įkūrimą, jaukaus dizaino erdves, virtuvės šefų kuriamą maisto kūrybos kolekciją bei visa tai, ką ši vieta gali pasiūlyti unikalaus, portalui STRUCTUM.LT pasakoja šio projekto sumanytoja, verslininkė Karolina Vičiūtė.  

– Kaip gimė šio projekto mintis? Kuo šis projektas unikalus? 

– Ši idėja ir vieta, visai kaip ir kito mūsų įmonės valdomo objekto „Vilos Komodos,“ pati mus susirado ir pakvietė į svečius. Neturėjome minčių plėtrai, tačiau, kai pirmą kartą aplankiau šią vietą, aš iškart išlipusi iš mašinos pamačiau vaizdą, kaip aplink vandens telkinį, aplink kurį yra išsidėsčiusi Želvė, lanksto linksmi vaikai, poilsiauja šeimos. 

Želvė Village & SPA projektas yra unikalus tuo, jog jo lokaciją rasti yra ganėtinai paprasta, jis yra nutolęs tik du kilometrus nuo pagrindinio Liepojos plento, ties posūkiu į Darbėnus, tačiau čia atvykęs jautiesi, kaip visiškai privačioje, aukštų, šimtamečių eglių saugomoje oazėje.  

Visas projektas yra išsidėstęs aplink vandens telkinį. Jį apjuosę 5 pastatai – restorano, pirties, SPA erdvės su jogos ar konferencijų sale, pagrindinio apgyvendinimo pastato bei šeimoms skirto apgyvendinimo pastato.

Taip pat pasistatėme šventėms skirtą stiklinį paviljoną, šiuo metu statomės atskirą kepyklos namelį bei pavasarį atsidarysiančius padelio kortus. 

– Ką ši vieta suteikia atvykstanties svenčiams?  

Čia atvykęs jautiesi taip, lyg niekas Tavęs nemato ir niekas Tavęs negirdi. Vystydama verslą Palangoje, Viloje Komodoje, per keturis metus atkreipiau dėmesį, jog mus aplanko tikrai maistą suprantantys, pakeliavę, daug dirbantys žmonės. Žinoma, istorinė, į kultūros paveldą įtraukta vila pati iš savęs spinduliuoja švaros, susikaupimo, pasitempimo nuotaiką.  

Tai mane privertė suprasti, jog visi šie žmonės kartais taip pat pavargsta puoštis ar būti matomu. Norėjosi atsisukti veidu į gamtą, rasti vietą, kur žmonės, vertinantys kokybę, galėtų sulaukti tokio pat lygio ir kokybės aptarnavimo bei paslaugų vietoje, kurioje galime nusiimti visas kaukes.  

Visų mūsų teikiamų paslaugų reikiamybė kyla iš mūsų pačių gyvenimo ir poreikių. Nors dirbu su žmonėmis kasdien ir nuoširdžiai myliu savo pasirinktą sferą, kartais norisi ilsėtis tokioje vietoje, kur atsikeli ir gali sau leisti jaustis bei atrodyti taip, kaip yra iš tiesų. Tomis dienomis, kai norisi įtikti tik sau, aš rinkčiausi poilsį Želvėje. 

Čia – kiekvieno svečio ramybę ir privatumą saugo šimto metų senumo eglės, kurios kompleksą juosia lyg gyva tvora. Laukiamos šeimos, jų tikros emocijos, taip pat augintiniai. 

– Kokius patogumus ir kokio tipo poilsį siūlote į Želvė Village & Spa? Kaip tai atspindi Jūsų vertybes? 

– Siūlome apgyvendinimo, maitinimo, masažų, privačių švenčių, SPA erdvės teikiamus malonumus ir paslaugas. Viskas čia tikrai subalansuota, o valgiaraštis taip pat neįpareigoja, nes patiekalus kūrėme drauge su Vilos Komodos virtuvės vadovu, Martynu Meidumi bei Želvė Village & SPA virtuvės vadovu, Vladimir Zajac.  

Abu šie šefai yra ilgus metus praleidę ir pragyvenę Jungtinėje Britanijoje ir su šiuo projektu norėjau, jog maistas atspindėtų jų gyvenimo, meilės maistui ir laiko, praleisto vaikystės namų virtuvėse patirtį. Sukūrėme valgiaraštį, kuris kviečia pasijausti lyg namuose.  

Atvykę žiemos metu svečiai turi galimybę šildytis pirtyse ar pasinaudoti profesionalaus pirtininko vedamomis procedūromis, o po to gardžiuotis maistu restorane.

Vasarą kviesime svečius žaisti padelį, nuomotis dviračius su kuriais jie lengvai pasieks auksinio smėlio Baltijos pajūrį.

Taip pat ateityje planuojame rengti sveikatinimo stovyklas su garsų terapijomis, joga, grupinėmis treniruotėmis ir paskaitomis apie sveiką gyvenseną. 

– Kas, Jūsų manymu, svarbiausia žmogui, ieškančiam ramybės ir poilsio? 

– Manau, kad svarbu nesijausti teisiamam. Viloje Komodoje visada sakome, jog kvailų klausimų nėra. Savo komunikacijoje su svečiais bei marketinge nenaudojame itin oficialių žodžių ir terminų.

Tokiu būdu stengiamės leisti svečiui suprasti, jog tiek Viloje Komodoje, tiek Želvėje, niekas jo neteisia, jis yra laukiamas, o jo interesai viešnagės metu – mums svarbiausi.  

Būtent dėl stengiamos kurti koncepcijos pasirinkome tiek Viloje Komodoje, tiek Želvėje nekurti reitinguojamas apgyvendinimo paslaugas teikiančių įstaigų. Kas kartą svečiams paskambinus ir paklausus kiek Viloje Komodoje yra žvaigždžių, atsakome, jog namuose žvaigždžių nebūna.

Būtent tokią pat komunikaciją bei jausmą, norima sukurti svečiui, pasirinkome ir Želvėje. 

– Vila Komoda garsėja išskirtiniu maistu. Ar Želvė Village & Spa taip pat bus skiriamas didelis dėmesys maisto kokybei ir pateikimui? 

– Želvės valgiaraštis taip pat, kaip ir Vilos Komodos, Martyno Meidaus bei jo komandos kuriamas, yra sukurtas su didžiule pagarba patiems produktams. Tiek Viloje Komodoje, tiek Želvėje nesistengiame pernelyg prieskoniuoti maisto tam, jog svečias patirtų tikrą produktų skonį.

Naudodami kokybiškus produktus manome, jog šie jau patys iš savęs gali būti nuostabios žvaigždės be didelių fanfarų.  

Besikeičiantis Vilos Komodos valgiaraštis – tai Martyno ir jo komandos parašas svečiui. Tai – kūrybos kolekcija, o jos degustacijos numeruojamos. Turime svečių, kurie kolekcionuoja patirtas Vilos Komodos degustacijas ir drauge su Martynu leidžiasi į gastronominę kelionę.  

Tuo tarpu Želvės valgiaraštyje randame patiekalus, kuriuos Martynas veikiau mieliau ruoštų tiems, kuriuos myli labiausiai, gamindamas namuose. Kadangi Želvės virtuvei vadovauja taip pat labai talentingas šefas, Vladimir Zajac, mes pasitikime jo kūryba ir ateityje planuojame organizuoti ir jo degustacijas drauge su kviečiais svečiais, gėrimų ekspertais. 

– Kokia atmosferą siekėte sukurti nameliuose ir restorane? Kokią įtaką interjerui turėjo supanti gamta? 

– Siekėme sukurti ramybės, atsipalaidavimo miško oazėje atmosferą. Interjerą daugiausiai kūriau aš pati, o taip pat mano šeima, tėtis, komanda. Viską darėme tokiu pat principu, kaip Komodoje – žiūri į bendrą projektą ir jo norimą pasiekti tikslą bei perteikti žinutę ir renki kiekvieną lemputę, kiekvieną plytelę ar maišytuvą pagal tai, kad spinduliuotų ramybę, atspindėtų gamtą. 

Dėl šios priežasties, interjere nenaudojome tamsių spalvų, stengėmės visur, kur įmanoma, išsaugoti natūralaus medžio spalvas, pagrindiniame pastate naudojome molio tinką. Taigi, galiu sakyti, jog Želvės interjeras ir sukurta ramybė turi tiesioginį ryšį su vieta, kurioje ji įsikūrė.  

Kai atsidarėme, supratau, kad mano vizija ir siekiamybė pavyko. Tokio tipo, kokybiško poilsio gamtoje, vietovės jau yra populiarios Aukštaitijoje, o štai Vakarų Lietuvoje jų tikrai trūksta ir dabar galime tokią opciją svečiams pasiūlyti. Man labai smagu matyti ir jausti šį pavykusį derinį. 

www.zelvevillagespa.lt 

Nuotr. Želvė Village & Spa


Dalintis:

1 komentaras. Leave new

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.

NAUJAUSIAS NUMERIS

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų

Susiję straipsniai

Paskutinės naujienos

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų