Projekto vizualizacija

Viešbučio atgimimas Kaune S. Daukanto gatvėje


Projektas „S. Daukanto g. 21A viešbučio rekonstrukcija“ yra ambicinga iniciatyva, siekianti atnaujinti ir modernizuoti penkių aukštų su rūsiu pastatą Kaune, kuris yra strategiškai svarbioje vietoje, šalia Laisvės alėjos ir žymaus „Metropolio“ viešbučio. Šio projekto metu bus ne tik optimizuotas pastato funkcinis planavimas, bet ir pagerintas architektūrinis suderinamumas su aplinkiniais pastatais, išsaugant istorinės miesto dalies urbanistinį paveldą.

Projekto vizualizacija

Planuojama pastato rekonstrukcija apims kelis esminius elementus. Pastato rūsyje bus perplanuotos patalpos, siekiant racionalaus išdėstymo – sujungiamos laiptinės, numatytos sporto salės, techninės bei sandėliavimo patalpos. 1 aukšte, be viešbučio kambarių (15 vienetų), bus sukurta multifunkcinė erdvė, skirta tiek pusryčių tiekimui, tiek konferencijoms bei poilsiui. Rytinėje pusėje bus suprojektuotas praėjimas į „Metropolio“ viešbutį, taip pratęsiant istorinius ryšius tarp šių pastatų.

Projekto vizualizacija

Aukštesniuose pastato aukštuose (2–5) bus perprojektuotos patalpos, kad būtų sukurti erdvūs viešbučio kambariai, iš viso – 91 numeris. 2 ir 3 aukštuose bus išlaikytas tiesioginis ryšys su „Metropolio“ viešbučiu, kas leis sklandžiai naudotis tiek vieno, tiek kito pastato infrastruktūra.

Projekto vizualizacija

Rekonstrukcijos metu ypatingas dėmesys bus skiriamas istorinei pastato daliai – laiptinės antstatas, kuris anksčiau disonavo su „Metropolio“ bokšteliu, bus perkeltas į šiaurinę pastato pusę, taip paryškinant istorinį Naujamiesčio siluetą ir vertikalių architektūrinių akcentų harmoniją. Be to, numatyta įveiklinti stogą, sukurti terasą su lengvos konstrukcijos stogeliu, atitrauktu nuo fasado, kad būtų išlaikytas 5 aukštų pastato silueto suvokimas.

Šis rekonstrukcijos projektas ne tik pagerins pastato estetinį vaizdą ir funkcionalumą, bet ir prisidės prie visos aplinkinės miesto dalies urbanistinio veido atnaujinimo, padarydamas šią teritoriją patrauklesnę tiek miesto gyventojams, tiek svečiams.


Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.

NAUJAUSIAS NUMERIS

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų

Susiję straipsniai

Paskutinės naujienos

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų