Pranešimo siuntėjo nuotr.

Televizorius interjere: patarimai galvojantiems ne tik apie funkcionalumą, bet ir apie vizualią estetiką


Kiekvieno dizainerio pagrindinis tikslas namuose sukurti patrauklias ir tuo pačiu funkcionalias erdves. Televizorius namuose ne išimtis ir jis ne visuomet prideda elegancijos ir estetikos. Dažnai interjere jis įkomponuojamas kaip atskiras elementas, todėl bendroje erdvėje „iškrenta“ ir išbalansuoja erdvę. Siūlome penkis patarimus kaip paversti šį įrenginį ne tik funkcionaliu, bet ir suteikiančiu interjerui estetiką ir harmoniją. Nesvarbu koks yra jūsų interjero tipas modernus ar tradicinis, televizorius interjere gali būti nenuobodus ir puikiai įsilieti į aplinką.

Pranešimo siuntėjo nuotr.

Akcentinė siena

Namuose norint įsirengti įdomu interjerą svarbu žinoti bazines taisykles. Viena iš jų, fokuso taško taisyklė. Fokuso taškas yra kambario žvaigždė – tai elementas, kuris patraukia dėmesį ir koncentruoja visą dėmesį į jį. Kuriant modernų interjerą ir norint pritaikyti fokuso taško taisyklę galima akcentinės sienos spalvą ar tekstūrą pasirinti kardinaliai kitokią nei likusių sienų, pasirinkus tamsią spalvą ir ant šios sienos įrengus juodą televizorių, šis neatitrauks dėmesio kaip atskiras interjero elementas, bet įsikomponuos į bendrą vaizdą. Šis būdas koncentruoja dėmesį ne į televizorių, bet į visą sieną. Taip pat nedidelis televizorius gali atsirasti ant lentynos kartu su knygomis, o jeigu siena bus tamsi, televizorius lyg ištirps ir nekris į akį.

Neseniai išpopuliarėjo dar vienas akcentinės sienos dizainas, kuriame naudojamos akustinės sienų plokštės. Visa siena ar sienos dalis yra išklojama akustinėmis plokštėmis, instaliuojamas apšvietimas bei pakabinamas televizorius. Šių plokščių spalvą ir tekstūrą galima derinti prie grindų, durų, virtuvinio komplekto ar kitų kambaryje esančių elementų. Šių sienų privalumas yra geresnė garso kokybė patalpoje ir įdomus dizainas apjungiant interjerą ir technologijas.

Pranešimo siuntėjo nuotr.

Baltas televizorius

Didžioji dalis televizorių yra juodi, greičiausiai daugelis nėra net apsvarstęs galimybės įsigyti baltą televizorių. Baltas televizorius gali puikiai įsikomponuoti į šviesų interjerą. Šviesūs minkšti baldai, baltos sienos ir komodos. Juodas televizorius vargiai atrodys patraukliai tokiame interjere, tačiau baltas televizorius net suteiks interjerui subtilumo ir prabangos. Balti televizoriai interjere retai matomi, todėl jūsų namai taps išskirtiniai vien dėl šio sprendimo.  

Televizorius ar naujas meno kūrinys

Interjeras be meno kūrinių – nuobodus interjeras. Jeigu namuose nepavyksta įkomponuoti televizoriaus ir mėgstate paveikslus, puikus sprendimas viename – išmanusis televizorius su meno kūrinių ekspozicijos režimu. Samsung Frame televizorius atlieka šias funkcijas, taip pat yra išskirtinio dizaino, kurį galima įsigyti iš bite.lt. Dėl savo gebėjimo sklandžiai įsilieti į dekorą ir pasiūlyti pažangiausias technologijas, jį būtina turėti tiems, kurie atsisako eiti į kompromisus dėl stiliaus. Televizorius su meno kūrinių ekspozicijos režimu leidžia mėgautis garsiausiais pasaulio meno kūriniais, namų erdvei galite pasirinkti ne tik norimą šedevrą, bet ir rėmo spalvą. Šis televizorius puikiai tiks prie valgomojo stalo ar svetainėje. Gražu ir tuo pačiu funkcionalu. Taip pat šie televizoriai turi judesio jutiklio funkciją, jums esant kambaryje televizorius rodo meno kūrinius, o jums išėjus iš patalpos – šis išsijungia. Žinoma, televizorius veikia ir įprastu režimu, kas reiškia, kad puikiausiai galite mėgautis tiek filmais, tiek ir paveikslais.

Interjeras be televizoriaus

Ypač tradiciniame arba elegantiškame interjere, kuriame norima sukurti jaukią ar senumu dvelkiančią aplinką, kurioje vyrauja medis, židinys ir prislopintos šviesos, televizorius nepadės įgyvendinti ir apjungti interjero. Tačiau retas sutiktų gyventi be šio įrenginio. Televizijos pramogos vaidina svarbų vaidmenį kasdieniame žmonių gyvenime. Tai kaip sujungti šiuos du nesuderinamus dalykus? Nebandyti jų suderinti, o televizorių paslėpti. Nišoje įmontuotas televizorius gali būti paslepiamas kuomet yra nenaudojamas, o prireikus atidengiamas. Niša gali būti įrengta komodoje, sienoje arba tam panaudoti paprasčiausią stumdomą sienelę. Toks sprendimas gali būti paprastas, kuomet plokštė atstumiama ranka arba gali būti išmanus, kai vien nuo televizoriaus įjungimo pasirodo pats įrenginys. 

Kelios erdvės – vienas televizorius

Mažose patalpose, kuriose norima išnaudoti visas erdves, televizorius gali apsunkinti šią užduotį. Visų pirma, televizorius turi turėti pakabinimo vietą ir išlaikyti atstumą nuo žiūrinčiojo. Dažniausiai televizorius naudojamas svetainėje ir valgomajame bei miegamajame. Tačiau turint nedideles patalpas tarp šių zonų ar sienų galima įrengti televizorių, kurio padėtis yra valdoma priklausomai nuo to kur jis yra reikalingas. Televizorius aplink savo ašį apsisuka 360 laipsniu. Šis sprendimas leidžia neapkrauti interjero masyviais įrenginiais bei mėgautis filmais ir laidomis iš ten kur jums yra patogu.

Žinoma, labai svarbu apgalvoti įrenginio montavimą, televizorius turi būti reikiamame aukštyje. Turint itin žemą sėdimąją dalį, rekomenduojama televizorių kabinti ar statyti žemai, o turint aukštesnius baldus – kabinti aukščiau. Taip sukuriamas interjero vientisumas bei televizorius papildo interjerą. Prie visų bendrinių rekomendacijų būtina akcentuoti, kad laidai ir ryšio įrenginiai turi būti paslėpti, nes detalės traukia dėmesį ir taip sukuria erdvėje netvarkos pojūtį.


Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.

NAUJAUSIAS NUMERIS

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų

Paskutinės naujienos

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų