Aplinkos ministerijos nuotr.

Rengiamos pataisos supaprastinti projektavimo darbų kainos skaičiavimą


Aplinkos ministerija parengė ir teikia derinti Statinių projektavimo darbų kainų skaičiavimo rekomendacijųpataisas, kurios bus suderintos su nuo lapkričio 1 d. įsigaliosiančiomis Statybos įstatymo naujomis nuostatomis bei leis atsisakyti perteklinių reikalavimų.

Šiuo metu projektavimo procesas suskirstytas į tris etapus: projektinius pasiūlymus, techninį projektą ir darbo projektą. Tačiau nuo lapkričio 1 d. statinio projekto rengimas bus skirstomas tik į du etapus: projektinius pasiūlymus ir techninį darbo projektą. Taip pat bus supaprastinta ir projektavimo darbų struktūra – vietoje dviejų atskirų etapų (techninio ir darbo projektų) bus rengiamas vienas techninis darbo projektas.

Dėl šių pokyčių rekomendacijose patikslintas statinių projektavimo darbų ar paslaugų kainų nustatymas, taip pat atsisakyta rekomenduojamų įkainių procentinės išraiškos taikymo pastatų atnaujinimo (modernizavimo) projektams bei jų vykdymo priežiūrai.

Pataisose taip pat numatyta, kad statytojo (užsakovo) funkcijos nebebus priskiriamos projektavimo darbams ir paslaugoms, nes jos nelaikomos projektavimo paslaugų dalimi.

Šios rekomendacijos nėra privalomos, tačiau tai yra naudingas įrankis nustatyti projektavimo paslaugų kainas.

Pastabas ir pasiūlymus dėl šio teisės akto projekto galima teikti Teisės aktų informacinėje sistemoje (TAIS) iki spalio 28 d.


Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.

NAUJAUSIAS NUMERIS

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų

Susiję straipsniai

Paskutinės naujienos

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų