Vilniuje pritarta co-living statinių komplekso projektui prie Mykolo Romerio universiteto


Vilniaus miesto savivaldybė pritarė netoli sostinės Didlaukio ir Ateities gatvių sankryžos planuojamam naujam co-living komplekso projektui. Jis įsikurs netoli Mykolo Romerio universiteto ir šalia esančių bendrabučių.

 

Pastate Didlaukio g. 67 planuojama įrengti 114 numerių, o pastate Didlaukio g. 67B – 176 numerius. Taip pat planuojamos bendro naudojimo patalpos.

„Pastatų tūriai organiški. Fasadų struktūra ir ritmas aiškus, racionalus. Pastatų apdailai naudojamas klinkeris, dažytas tinkas, linksmumo suteikia akcentinės langinės, daţytos ryškesnėmis spalvomis. Įėjimai į pastatus akcentuojami vitrinomis ir įėjimo zonų aprėminimu.

Likę kambarių langai vienodo ritmo, siekiant suteikti vientisumo įspūdį, esamos aplinkos kontekste. Pastatai 2-5 aukštų. Ant 5 aukštų zonų planuojami antstatai su bendro naudojimo terasomis ir viešbučio numeriais“, – teigiama projektiniame siūlyme.

Didlaukio g. 67 viesbutis

Didlaukio g. 67 sklype planuojami du įvažiavimai į požeminį parkingą, planuojamas vienpusis transporto eismas. Įvaţiavimas ir išvažiavimas iš Didlaukio gatvės. Taip pat planuojami du pagrindiniai įėjimai pirmuose korpusų aukštuose iš Didlaukio gatvės pusės. Pats pastatas sudarytas iš dviejų korpusų, kuriuos jungia bendra poilsio terasa pirmo aukšto lygyje. Vienas korpusas 2 aukštų, kitas 5 aukštų su antstatu.

Didlaukio g. 67 B sklype planuojamas viešbutis – vienas bendras tūris. Įvažiavimas į požeminę automobilių saugyklą iš Didlaukio gatvės pusės, taip pat šalia planuojamas pėsčiųjų takas, vedantis link pagrindinio įėjimo į pastatą. Viešbutis 5 aukštų su antstatu. Poilsio zonos , vaikų žaidimų aikštelė planuojama sklype, taip pat projektuojama bendro naudojimo terasa pastato antstato aukšte.

Projektuojamo pastato energinio naudingumo klasė A++. Pastatai bus pilnai pritaikyti žmonių su negalia poreikiams.

Pastatą projektuoja UAB „ACON engineering“.

Projektą vysto UAB „Capital City“ priklausanti UAB „DLK Estate“.

didlaukio-co-living

Didlaukio g. 67 co-living

Didlaukio g. 67 co-living
 

Tinklalaidės DnA+ epizode pristatomas Vilniaus stoties regeneracijos projektas:


Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.

NAUJAUSIAS NUMERIS

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų

Paskutinės naujienos

SKAITOMIAUSIA

Savaitės Mėnesio Pusmečio Metų